Workshop Beleef dementie

vrijdag, sep 27

Dementie ervaren d.m.v. een simulatie via een VR-bril: “dementiebril”. Deze simulatie is ontworpen door Into D’mentia, een stichting die als missie heeft meer begrip en inlevingsvermogen rondom dementie te creëren.

Deelnemers stappen via de levensechte VR-ervaring in de wereld van iemand met dementie en ervaren verwarring, onzekerheid, desoriëntatie en andere gevoelens. Gevoelens die mensen met dementie dagelijks hebben.  
Via een Virtual-Reality bril doe je mee aan een interactief programma van een kwartier. Je kruipt als het ware in het hoofd van een persoon met dementie. Je ziet tegen welke problemen iemand aanloopt bij dagelijkse situaties zoals de radio bedienen. Ondertussen hoor je de gedachten van iemand met dementie. Door zelf verschillende handelingen te verrichten en vergissingen te maken, ontstaat herkenning die niet alleen kan ontroeren maar ook confronterend kan zijn. Ook ervaar je hoe anderen reageren op jou als persoon met dementie.

De film wordt getoond onder begeleiding van ervaren vrijwilligers. Na het programma volgt een nagesprek.  

Deze workshop geeft je handvaten om meer inzicht in de situatie van de persoon met dementie te krijgen en hier beter mee om te kunnen gaan. Als je zelf ervaart hoe het is om met dementie te leven, snap je het beter, toon je meer begrip, ervaar je de zorg als minder zwaar en kun je betere zorg leveren en daardoor de zorg langer volhouden.

Aanmelden

De workshops worden gegeven bij De Bibliotheek BiblioNu.
Interesse en wil je je je aanmelden? Ga de website  https://www.biblionu.nl/beleefdementie.html  of bel met de bibliotheek 0478 581970.




Gerelateerd nieuws

Minifestival 2024

Minifestival 2024

21 september op Wereld Alzheimerdag werd de vlag Dementievriendelijke Gemeente gehesen bij het gemeentehuis in Venray....

Lees meer
Inloopspreekuren

Inloopspreekuren

Heb je vragen over dementie? Of ben je mantelzorger en wil je je verhaal kwijt?Kom naar het spreekuur Venray...

Lees meer

1 op de 5 mensen krijgt dementie!

Taalprobleem
of dementie?

Leer de signalen te herkennen!

Leer de signalen te herkennen