Minifestival 2024

maandag, sep 23

21 september op Wereld Alzheimerdag werd de vlag Dementievriendelijke Gemeente gehesen bij het gemeentehuis in Venray. Wethouder Martin Leenders ontving het certificaat Dementievriendelijke gemeente van Julie Meerveld van Alzheimer Nederland en Frans van Schendel van Alzheimer Noord Limburg. Een gedenkwaardig moment!


Na de overhandiging van het certificaat werd ook het jaarlijkse minifestival geopend. Dit keer met het thema “Samen in beweging”.

Instellingen en initiatieven op het gebied van zorg en welzijn voor mensen met dementie en hun mantelzorgers waren vertegenwoordigd. Er was algemene informatie te krijgen over dementie en welke vormen van hulp en ondersteuning er in Venray zijn.
Er was een demonstratie over gezond bewegen en een korte begeleide wandelingen langs historische plekken in het Venrayse centrum. Het koor ‘Zing je fit’ gaf een optreden en de KunstWerkPlaats Venray liet zien wat voor mooie kunstwerken mensen met dementie kunnen maken.
Voor de kinderen was er een ballonkunstenaar en in de bibliotheek legde  Susan Willems aan kinderen uit wat dementie is. En dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee en wat lekkers.

Het was een geslaagde dag, mede dank zij de inzet van de vele vrijwilligers.


Gerelateerd nieuws

Workshop Beleef dementie

Workshop Beleef dementie

Dementie ervaren d.m.v. een simulatie via een VR-bril: “dementiebril”. Deze simulatie is ontworpen door Into D’mentia,...

Lees meer
Inloopspreekuren

Inloopspreekuren

Heb je vragen over dementie? Of ben je mantelzorger en wil je je verhaal kwijt?Kom naar het spreekuur Venray...

Lees meer

1 op de 5 mensen krijgt dementie!

Taalprobleem
of dementie?

Leer de signalen te herkennen!

Leer de signalen te herkennen