Stichting

donderdag, jul 18

Venray Dementievriendelijk is nu officieel een stichting.
Een belangrijke stap voorwaarts in ons werk voor de mens met dementie en de mantelzorger in Venray.
Voorzitter Paul Halmans, penningmeester Wil Gommans en secretaris Marga Bakker hebben 17 juli de notariële acte ondertekend bij ZwartOpWit notariaat in Venray.


De stichting stelt zich tot doel om thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorgers, woonachtig in de gemeente Venray, te ondersteunen opdat zij zo lang en zo volwaardig mogelijk kunnen blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer van alledag.
De stichting wil dit doel realiseren door het verzorgen van publieksvoorlichting, het (gevraagd en ongevraagd) adviseren van stakeholders, het signaleren van behoeften aan en het inventariseren van het aanbod van mantelzorgondersteuning bij de doelgroep, het matchen van behoeften en aanbod, alsmede het initiëren van verbetertrajecten voor de ondersteuning van de doelgroep.


Gerelateerd nieuws

Workshop Beleef dementie

Workshop Beleef dementie

Dementie ervaren d.m.v. een simulatie via een VR-bril: “dementiebril”. Deze simulatie is ontworpen door Into D’mentia,...

Lees meer
Minifestival 2024

Minifestival 2024

21 september op Wereld Alzheimerdag werd de vlag Dementievriendelijke Gemeente gehesen bij het gemeentehuis in Venray....

Lees meer
Inloopspreekuren

Inloopspreekuren

Heb je vragen over dementie? Of ben je mantelzorger en wil je je verhaal kwijt?Kom naar het spreekuur Venray...

Lees meer

1 op de 5 mensen krijgt dementie!

Taalprobleem
of dementie?

Leer de signalen te herkennen!

Leer de signalen te herkennen