Voorstelling Schouwburg Venray 9 september 2021

dinsdag, aug 17

Alzheimer Noord-Limburg in samenwerking met Alzheimer Onderzoekfonds Limburg organiseert een voorstelling genaamd Alzheimer.

Liederen (aria’s), koren, instrumentale voor- en tussenspelen en verbindende teksten zorgen ervoor dat diverse aspecten belicht worden van de ziekte alzheimer. De meest voorkomende vorm van dementie, en van het onderzoek naar oorzaak, preventie en behandeling.

Wat gaat er om in het hoofd van de zieke, welke beproevingen moet de partner doorstaan, hoe gaan mantelzorger en thuiszorg met de situatie om? Maar ook: voor welke uitdagingen zien onderzoekers zich geplaatst? Ook daar zijn er twijfels, frustraties, teleurstellingen. 

Over carrièrekansen, afgewezen artikelen en subsidies, de onderlinge competitie voor onderzoeksmiddelen en het uitblijven van zicht op een simpele oplossing in de vorm van een medicijn.

Toch gloort er licht aan de horizon. Door vernieuwend onderzoek worden op het gebied van preventie en behandeling de laatste jaren belangrijke stappen gezet. Een beter leven mét dementie is mogelijk.

Er is dus hoop! Vandaar dat de compositie ‘Hoop’ van pianist Louis van Dijk, hij was de laatste jaren van zijn leven alzheimerpatiënt, als rode draad door het oratorium loopt. 

Kaarten te koop via deze link: Alzheimer | Schouwburg Venray


Gerelateerd nieuws

Kerstgedachte

Kerstgedachte

Samen heeft nog nooit zoveel betekenis gehad als dit jaar. Laten we de momenten dat we samen kunnen zijn daarom...

Lees meer

1 op de 5 mensen krijgt dementie!

Taalprobleem
of dementie?

Leer de signalen te herkennen!

Leer de signalen te herkennen