Verzoek om deel te nemen aan onderzoek!

maandag, feb 28

Twee studenten van de KU Leuven doen momenteel onderzoek naar welke gevolgen het opnemen van de zorg voor een naaste met de ziekte van Alzheimer met zich meebrengt voor de mantelzorger. Zij doen een oproep aan iedereen die daar mee te maken heeft of heeft gehad, om deel te nemen aan dit onderzoek door het invullen van een vragenlijst. Onderstaand meer informatie hierover en de link en QR-code waarmee de vragenlijst kan worden geopend.

Hallo,

Wij zijn Oona Bakker en Lies Vercauteren, twee masterstudenten Sport- en Bewegingswetenschappen aan de KU Leuven. In het kader van onze masterproef zijn wij op zoek naar mantelzorgers van personen met de ziekte van Alzheimer die bereid zijn om een vragenlijst omtrent mantelzorg in te vullen.

In deze studie willen we onderzoeken welke gevolgen het opnemen van de zorg voor een naaste met de ziekte van Alzheimer met zich meebrengt voor de mantelzorger. Met deze vragenlijst willen we daarom meer informatie verkrijgen over hoeveel betekenisvolle sociale relaties u heeft en hoe sterk u zich hiermee verbonden voelt, hoeveel u beweegt en de impact hiervan op uw algemeen welzijn.

Bent u zelf een mantelzorger of kent u een mantelzorger van een persoon met de ziekte van Alzheimer? Maakt u graag een verschil voor toekomstige mantelzorgers en helpt u de wetenschap graag een stapje vooruit? Dan zou u ons enorm helpen met het invullen van onze vragenlijst waartoe u toegang heeft via onderstaande link en/of via de QR-code op de poster.

https://kuleuven.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_eY91hK3A00zQvcy

Wij danken u alvast voor uw deelname!

Deze studie is goedgekeurd door Ethische Commissie Onderzoek UZ/KU Leuven (MP017899).

​​

Nogmaals bedankt voor de hulp!  

Met vriendelijke groeten

Lies Vercauteren en Oona Bakker​​​​​​​​​​​​​​


Gerelateerd nieuws

1 op de 5 mensen krijgt dementie!

Taalprobleem
of dementie?

Leer de signalen te herkennen!

Leer de signalen te herkennen